Pimaş borular su damlatıyor.

Pimaş borulardan su damlatıyorsa ya borular içerisinde veya ilerisinde kanıklık var ya da bir mahkumlarda çatlak veya contaların da var demektir.

Pimaş boruda tıkanma nasıl açılır

Pimaş boruları daha çok atık su tesisatında kullanılır. Mutfak , tuvalet, banyo, veranda ve diğer su kullanım alanlarında Pimaş borular kullanılır. Ancak bunların çapları uzunlukları kullanıldığı yere göre değişir.

Mutfak lavabosu pimaşı daha çok 50'lik olarak kullanılır aire çıkışında 70'lik İmaj boruya bağlanır. Tuvalet boruları 100'lük olur kolon borularına bağlandığı noktaya kadar yüzlük sonrasında 125'lik veya yüzlük olur zemindayyse 150'lik olarak devam eder.

Boruların çapları aynı zamanda kullanım kapasitesi daire sayısı veya kullanım amacı Yani iş yeri ya da bina olarak bütün bu şartlara göre değişir Eğer çapı Düzgün şekilde ayarlanmazsa borularda tıkanma olur.

Atık su tesisatının röntgeni

Tesisat yani atık su tesisatı alanında kullanılan kelimeler bazen Usta ve müşteri arasında yanlış anlamaya sebebiyet verebilir. atık su tesisatının röntgeni kelimesi genelde müşteriler tarafından kullanılmakta bunun tesisat ve tesisatçı ustalarla karşıda ise kanal görüntülemedir

Tuvalet giderlerinin röntgenini çekme atık su tesisatının komple kamerayla röntgen çekme pis su tesisatı kamerayla röntgen çekme gibi taleplerin karşılığı kanal görüntülemedir

Boru açma işlemi kanal açma makinesi ile yapılır Ayrıca boru içi görüntüleme işlemi kanalizasyon kamerası ile yapılır.

Acil Tıkanıklık Açma Merkezi

Gider Tıkanıklığı Sorunu Nasıl Giderilir.

Gider sorunu Tuvalet taşması, klozet taşması, lavabo taşması, mutfak giderinden suyun geri gelmesi veya banyo giderinden su geri geldiğinde anlaşılır. Bu sorunu yaşadığınızda acil olarak kameralı su tesisatçısı ile irtibata geçersiniz. Böyle bir durumda irtibat kurduğunuz firmanın işinde uzman, tecrübeli, teknolojik yeterliliğe sahip olmasına dikkat edilmesinde fayda vardır.

Lavabo Tıkandı hangi numara aranır

Lavabo Tıkandığında hangi numara aranır? Lavabo tıkandığında 0 552 858 60 41 numaralı telefon aranır, adres ve problem durumuna göre ilgi uzman personel ve ekip yönlendirmesi yapılır.

Kırmadan Tıkanıklık Açma

Lavabo tıkandığında açma işlemini ilk olarak kameralı yaptırılmasında fayda vardır. Gider boruları tıkandığını fayans kırmadan, boruyu yerinden çıkarmadan ve kırma işlemi yapmadan teknolojik aletler ile yapılması gerekir. Kameralı Tıkanıklık Açma kamera ile gider borusunda bulunan tıkanıklığı açma olarak anlaşılmasın, tıkanıklık açıldıktan sonra kamera ile görüntüleme yapılarak tıkanıklığın teyit edilmesi demektir. Tabi bu arada kamera ile bakmanın ekstra ücreti olduğu için kamera ile gider görüntüleme işlemine gerek olup olmadığı konusunda ustanın müşteriye yardımcı olması gerekir.

Lavabo Tıkanıklığı Açma

Lavabo tıkanması denilince akla mutfak lavabosu veya tuvaletler gelebilir. Lavabo tıkanıklığı bazen sadece mutfak giderinin pimaşından suyun geri gelmesi şeklinde olabileceği gibi lavabo içerisinde suyun taşması yada suyun yavaş gitmesi şeklinde de olabilir.

Tıkanıklığının nerede olduğunu tespit etme

Tıkanıklığını nerede olduğu teknolojik cihazlar ile tespit edilir. Tıkanıklığa neden olan ve boru içerisine atılan eşyalar cihazla tespit edildikten sonra yine makine ile kırma işlemi olmadan alınır.

Tıkanıklık açıldıktan sonra gider borularının içerisine kamera ile bakılmasında fayda vardır. Pimaş borularda çökme ve kırık, yağlanma ve kireçlenma bu şekilde tespit edilir.

Tuvalet Tıkanklığı Açma Kemaralı

Tuvalet tıkanıklığını kırmadan açıyoruz. robot makineler, kameralı cihazlar ile tuvalet borularında oluşan tıkanıkılığı açıyoruz Tuvalet boru içerisinde görüntüleme yaparak  temizliğini yapıyoruz. 

Kanalizasyon ve Alt Yapı Borularını Döşeme

Özellikle eski yapılar gider borularında tıkanıklık olduğunda, logar yada kanalizayon basması olduğunda alt tesisat borularının yenilenmesinde fayda vardır. Aksi takdirde bu can sıkıcı durumun devam etme ihtimali yüksektir. Üstelik kanalizasyon gelen su basması olayında daire içine vermiş olduğu zarar oldukça fazladır.

Kanalizasyon ve alt yapı tesisat borularında hangi boruyu kullanmalıyım, yada kaçlık boru kullanmalıyım 

Kanalizayson ve alt yapı tesisatı bina veya daire içerisinde bulunan su kullanım alanlarından başlar şehir kanalizasyon bağlantı hattına kadar devam eder. Bu durumda daire içlerinde 100'lük boru, kolon boruları yine yüzlük olabilir. Ancak bina zemininde kesinlik en 125'lik boru kullanılmalıdır. Çapı Çok fazla geniş olan boruda iyi değildir. Çünkü koku yapar, Ayrıca eksra yapılacak olan çalışmalarda sorun teşkil eder.

Kanalizasyon ve Alt Yapı Gider Borularının Yenilenmesi, Dalgıç Pompa Montajı, Atık Su motoru bağlantısı ve kurulumu, logar Temizliği, Lağım borularının değiştirilmesi, Logar tadilatı,

Gider Borularının Ayrılması

Gider borularını ayırma işlemi genelde zemin ve bodrum katlarda bulunan daire sahiplerini haklı talebidir. Çünkü gider geri bastığında

Gider boruları sonradan arıza çıkarabilir, çökebilir yada sürekli tıkanabilir. Gideri borularındaki tıkanıklıklar açıldıktan sonra tekrarlıyorsa alternatif çözümler bulunması gerekebilir. Yeniden kanalizasyon hattı çekme, mutfak giderini ayırma, üst katlardan gelen gider borularını ayırma gibi

Radyal Temel Olan binalarad kanalizasyon sorunu nasıl çözülür.

radyal temel olan binalarda normal şartlarda kanalizayson borularında çökme olamza. ancak temel betonu atalırkan borular iyi sabitlenmediğinde borularda çökme ve meyil kaybı olur ve bunun telefisi de olmaz. öyleki depremlerden sonra temelde ve taşıyıcı kolonlarda hiç kimse kıram ve delme yapamaz. Bunun çözümü ise bir çok yerde yaptık bminanın altından tünel gitmek ve yeni bir hat döşemektir.

Pimaş tıkanmalarının en belirgin ve en çok tekrar eden sebeplerinden birisi de pimaş boruların binadan çıktıktan sonraki durumu, ya bina oturuyor, yada dışarıdaki toprak çöküyor. bu yüzden meyil kaybı olduğu için tıkanma ve yağlanmalar oluyor.

kanalizasyon borularının peryodik zamanlarda bakım ve temizliğininz yaplması gerekir. bakım temizliğinin yapılması ise kolay açılabilen logar kapağına  bağldır yeni kompozit kapaklar ile bu işlem daha kolay olmaktadır.